Kendiniz için Beyin Fırtınası yapıyor musunuz?

beyin fırtınasıBeyin fırtınası, beyin gelişimimizi hızlandırır. Beyin Fırtınası, yaratıcı düşünceyi destekleyen, takım çalışanlarını maksimum derecede motive ederek kısa sürede çok fazla fikrin üretilmesine ve süreçlerin neden başarısız olduğuna dair çıkarımlar yapılabilmesine olanak sağlayan bir sürekli kalite geliştirme aracı. Biz şimdi burada bu yöntemin sadece şirket yöntemini incelemeyeceğiz.

Beyin fırtınası, her girişimcinin kendi kendine yapması gereken bir düşünceler algoritmasıdır. Projenizle ilgili veya hayatınızda yaptığınızda herhangi bir konuyla alakalı, masanızın başında veya bir tahta önünde yazarak, karalayarak, çizerek ve aynı anda beyninde fırtınalar estirerek, kendini geliştirmedir. Ya da yaptığın o iş ile alakalı hatalarını anlamadır. Açıkçası bende akşam kafamı yastığa koyduğumda hiç rahat durduğumu bilmiyorum. Sürekli olarak aklımda bir plan, bir proje veya gelecekte olmak istediğim yerle alakalı düşünceler arasında kayboluyorum. Bazen düşünceler o kadar sertleşiyor ki yataktan kalkıp düşündüğüm konularla alakalı internette araştırma yaptığım bile oluyor. Ya da elimde okuduğum kitaba devam ediyorum.

Dinlediğim müzikler bile genelde epic music, trance music, emotional music… tam bu tarzlarda insanın transa geçirecek türde olan parçalardır. Bu tür parçaları dinlerken daha fazla hayal kurabiliyorum.

Bazen bilgisayarın başında kulağımda müzik ile harikalar diyarına çoktan gittiğim oluyor. Düşüncelerimi daha rahat aktarabilmek için Alphan Manas’lı Ufuk Tarhan’lı Fütüristler Derneği’ne üye oldum. Bu da yetmedi şu an içinde bulunduğunuz ve yazılarını okuduğunuz Blog eGirisim.com’u kurdum.

Şimdi bu da yetmiyor. Peki ne yapıyorum?

Henüz fikir aşamasında olan ve temelleri atılan bir Beyin Fırtınası Kulübü kuruyorum. Detaylarını yine bu blog üzerinden duyuruyor olacağım. Değerli Fütürist yoldaşım Alper Kılıç, projenin detayını az çok biliyor.

Beyin Fırtınası demişken evinizde, yolda giderken veya işyerinizde bilgisayarın başında iş bir yandan beklerken siz düşünceler dalmışsanız ve gerçekten mantıklı birşeyler düşünüyorsanız durmayın devam edin. Hindi gibi düşünme diyerek buna da kulp taktılar zaten. Eğer birileri düşüncelerinin üzerinde ısrarlı olmasaydı bugün, milat oluşturacak çağ atlatacak buluşlar yapılamazdı. Edison, Graham, Einstein… örnekler ne demek istediğim ortaya koyuyor.

Arkadaşlarınızla bir araya gelin ve sizin geleceğiniz için ortak bir konu üzerinde düşüncelerinizi ortaya koyun, yazın, çizin, karalayın, notlar alın… Bu aktivitileri alışkanlık haline getirdiğiniz anda kendinizin milat noktasını oluşturmuş olursunuz.

Beyin Fırtınası’nın temel konularını kendi konularınızla uyarlayın ve harekete geçin. Bu bir gaza gelme süreci olmasın, alışkanlık edinin. Sonucu ne mi olur?

“Analitik Düşünme” gücünüzü geliştirirsiniz, sorunlara hızlı çözüm üretebilirsiniz. Çağımız, zamanla yarışma devri. Şirketinizde bir bakmışsınız en kritik noktalardan birinde görev almışsınız. Mesela kriz yönetimi gibi.

Beyin Fırtınası, birkaç kişinin bir araya gelerek yapıldığı gibi kendi başınıza da yapabilirsiniz. Sadece doğru kontrol edin yeter. Çok fazla konudan konuya atlamayın yoksa dağılıp gidersiniz. Sizin için harika bir beyin egzersizidir.

Geleceğinizin kıymetini bilin, kendinizi geliştirin. Unutmayın ki hayatımıza yön veren beynimizdir.

Güncel İçerikler