Şirketler Artık Online Olmak Zorunda

e şirketİnternet kullanımının yoğun bir şekilde artmasından sonra şirketler İnternet üzerindeki varlıklarına önem vermek zorundalar. İnsanlar bir şirketi araştırmak için artık İnternet’e soruyor. Şikayet sitelerinde, Sosyal paylaşım siteleri vb. yerlerde şirketleri yoğun bir şekilde sorguluyorlar. Bu alanlarda hakkınızda yazılmış en ufak bir eleştiri ile şirketiniz dünyanın en kötü şirketi olabilir veya çalışanlarınızı sevmeyen ya da müşterileri kandıran bir pozisyona düşebilir.

İnsanlar yaşadıklarının tamamını internette paylaşıyor. Eğer kahvenin sunumu iyiyse İnstagram’ı hakediyor, lezzeti iyiyse Twitter’da bir yorumu, mekan olarak insanı kendine özel hissettirecek bir yer ise Foursquare’de check-in yapılıyor YA DA!!! berbat bir yer ise şikayet sitelerinde en üstlerde yer alıyor veya sosyal medya’da yerin dibine giriyor. Bir şirket hakkında yazılan en ufak kötü yorum bazen onlarca kullanıcı tarafından da kendi yaşadıkları kötü deneyimlerin paylaşılmasını sağlıyor.

Turkcell’in bir gün #Zortcell hasthag ile Sosyal Medya faciasını belki aranızda hatırlayanlar vardır. Birileri birkaç yorum yapıyor ve Twitter’da Türkiye gündemine oturuyor. 35 Milyon’a yakın kullanıcılı Turkcell, o gün binlerce kullanıcısının yaşadığı kötü deneyimleri bir bombandıman gibi bünyesinde hissediyor. Bu yüzden Şirketler İnternette olmak zorunda ve markasını korumak zorunda! Diğer bir ifadeyle şirket kapısına konmuş bir güvenlik görevlisi gibi en büyük sosyal medya platformları Facebook, Twitter, Instagram, Foursquare vb. gibi siteleri inceleyen bir birimi olmalı. Bu son zamanlarda zaten yaygınlaşmaya başladı.

Yeni bir iş departmanı Sosyal Medya Bölümü ve bunun duayeni Sosyal Medya Uzmanı. Artık aramızda!

Markanızın hitap ettiği alan ve kesim hiç önemli değil. Yeni müşteriler, yeni kârlar, yeni cirolar arıyorsanız Şirket olarak ONLINE olmak zorundasınız. Bugün büyük markaların birçoğu işlemlerini B2B Platformları üzerinden yapıyor. Kapıda kağıt dönemi gelecekte sonra erecek gibi. Temelleri atıldı ve hayatımıza entegre olmaya başlayan e-İmza, e-Sipariş, e-Tedarik, e-Başvuru, e-Eğitim, e-Hizmet…vb onlarcası var.

Dijital Ekonomi e Ticaret Zirvesi’nin sloganlarından gibi “Gelecek e” de idi.

Ne kadar doğru dimi?

Güncel İçerikler